Behovet av fler sovplatser

, , Kommentarer inaktiverade för Behovet av fler sovplatser

I ett hem så är det alltid något som behöver åtgärdas. Det kan vara att man har behovet av fler sängplatser då släkt och vänner kommer på besök. Det kan vara svårt att skapa fler rum i det hus man har och då finns det bra alternativ som man kan ta till för att bygga ett gästhus på tomten.

Attefall är en byggnad som man kan bygga på sin tomt utan bygglov. Så länge det inte överstiger 25 kvadratmeter och ses som ett kompletterande hus till redan befintligt bostadshus. En bygganmälan ska göras till kommunen som det Attefallshus som ni väljer ska stå i och det kan vara så att kommunen kan i vissa fall kräva bygglov. Kontrollera alltid med din kommun innan ni påbörjar något. En sak att tänka på är att byggnaden måste stå 4,5 meter från tomtgräns. Om ni väljer att ställa huset närmare än så måste ett godkännande från grannar finnas.

Vilket hus ska man då välja? Det finns färdiga att köpa som monteras på plats. Från funkismodeller till traditionella stugor finns att välja bland hos företaget Sorselestugan som tillverkar timmerstugor i olika modeller. Är ni något sånär händig så monterar ni ihop den byggsats som beställts. Om inte så finns det duktiga hantverkare att anlita som kan hjälpa till med att uppföra ert Attefall. Tänk också att inte allt följer med den byggsats som beställts. Vill man insolera sitt Attefall så får man komplettera med detta. Även takbeklädnad är något som man kan beställa till sitt Attefall.